Certification

AWS Solution Architect Associate

AWS Solution Architect Associate Exam Sample question

 Hello! We would like to share few points before going to AWS solution architect associate exam .AWS certification exam question will keep change . Don’t go just reading the dumps. Try to understand the basic concept then go through few sample question and do some hands on-practice .Infact there is no defined passing score . You need to score minimum on each section . Good Luck!

 

1.Is creating a Read Replica of another Read Replica supported?

A. Only in certain regions
B. Only with MSSQL based RDS
C. Only for Oracle RDS types
D. No

Answer: D

2.If I want an instance to have a public IP address, which IP address should I use?

A. Elastic IP Address
B. Class B IP Address
C. Class A IP Address
D. Dynamic IP Address

Answer: A

3.Read Replicas require a transactional storage engine and are only supported for the
_________ storage engine

A. OracleISAM
B. MSSQLDB
C. InnoDB
D. MyISAM

Answer: C

4.What does Amazon Elastic Beanstalk provide?
A. A scalable storage appliance on top of Amazon Web Services.
B. An application container on top of Amazon Web Services.
C. A service by this name doesn’t exist.
D. A scalable cluster of EC2 instances.

Answer: B

5.Amazon RDS DB snapshots and automated backups are stored in
A. Amazon S3
B. Amazon ECS Volume
C. Amazon RDS
D. Amazon EMR

Answer: A

6.While creating an Amazon RDS DB, your first task is to set up a DB ______ that controls
what IP addresses or EC2 instances have access to your DB Instance.
A. Security Pool
B. Secure Zone
C. Security Token Pool
D. Security Group

Answer: D

7.IAM’s Policy Evaluation Logic always starts with a default ____________ for every request,
except for those that use the AWS account’s root security credentials b
A. Permit
B. Deny
C. Cancel

Answer: B

 

8 Typically, you want your application to check whether a request generated an error before
you spend any time processing results. The easiest way to find out if an error occurred is to
look for an __________ node in the response from the Amazon RDS API.
A. Incorrect
B. Error
C. FALSE

Answer: B

9.What does Amazon SWF stand for?A. Simple Web Flow
B. Simple Work Flow
C. Simple Wireless Forms
D. Simple Web Form

Answer: B

10.Which service enables AWS customers to manage users and permissions in AWS?
A. AWS Access Control Service (ACS)
B. AWS Identity and Access Management (IAM)
C. AWS Identity Manager (AIM)

Answer: B

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *